KulturFöreningen Huset

KONSTKVÄLL med temat SKOGEN i Klöse, Nordmaling!

Lördag 26/8

Om:


KF Huset har den stora äran att få premiärvisa dokumentären "Tankar i hatten" av Gerd Aurell och Micael Norberg i vår utomhusbiograf. Dessutom musik av Magnus Sjögren med vänner, föreläsning med Stig-Olof Holm, konstutställning ”En plats försvinnande” av Norrakallektivet, Café med fika, mat och dryck. mm. mm.


18.00 Välkomna! Caféet öppnar

Konsert med Magnus Sjögren med vänner


19.00 Föreläsning av Stig-Olof Holm, universitetslektor vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap. Hur ska ett hållbart skogsbruk utformas?


20.00 Konstutställning/filmvisning ”En plats försvinnande” av Norrakallektivet (Anja Örn, Tomas Örn och Fanny Carinasdotter) med presentation av Fanny Carinasdotter 


20.45 Filmpremiär "Tankar i Hatten" (30 min, dokumentär) av Gerd Aurell och Micael Norberg med efterföljande regissörssamtal. I filmen får vi möta Magnus Sjögren som var med och startade bandet Norrlåtar på 70-talet. När Magnus är i tjugoårsåldern letar han efter någonstans att bo och får tips om ett torp utanför Vuollerim som står öde. Han kör dit full av förväntan, men när han kommer fram rör sig gardinen och huset visar sig vara bebott. ”Tankar i Hatten” handlar om kärlek, mellan två människor, men också mellan människan och skogen. I försommarens letande efter den sällsynta orkidén Nornan flyter de två spåren samman. 


22.30 Musiken fortsätter kring elden.


Fri entré! Kvällen är ett samarrangemang mellan KF Huset och Naturskyddsföreningen i Nordmalingsbygden, Kontaktnätet och Film i Västerbotten.


Vid regn flyttas filmvisningen in till stora salen.

 

Vid frågor maila info@kfhuset.se