KulturFöreningen Huset

Festival 2022 i Klöse, Nordmaling!

12-13 AUGUSTI 

Program

Vid frågor maila info@kfhuset.se

Fredag 12/8

17:00 VERNISSAGE FESTIÄLV


Fyra konstnärer arbetar med temat Älven. KF Husets  residenskonstnärer Anastasia Savinova och Ida Boman presenterar sina verk. Under augusti månad går Festiälv konstfestival av stapeln längs med Västerbottens älvar. Alla är varmt välkomna att ta del av utställningar, performance, publika samtal, föreläsningar, poesi, mat och musik. Allt på temat älven. KF Huset har som en del i Festiälv bjudit in konstnärer för att arbeta med Lögdeälven som utgångspunkt. Deras arbeten ställs ut under KF Husets festival 12-13 augusti.

Läs mer om Festiälv här: http://vasterbotten.konstframjandet.se/aktuellt/festialv-konstfestival-i-vasterbotten/

Förutom residenskonstnärerna deltar Konstnärerna Anna Zingmark och Alejandro Montero Bravo. KF Huset berättar också om samarbetet med Konstfack som byggt festivalens miljöer. Tillsammans går vi på en vandring där vi tar del av konstverken.


19:00 KF HUSETS FILMPROGRAM


Under 2021 anordnades KF Husets filmprogram med tema rural identitet. Under festivalen kommer deltagarna att visa upp utdrag ur sina projekt från kursen samt berätta om sitt arbete.

20:00 POROMAA


Livemusik Per Poromaa. Folksångare som sjunger om sin släkt i Tornedalen på minoritetsspråket meänkieli och svenska.

22:00 DJ ODOPT


Spelar tung musik i baren.

LJUDVERKET BASTUKLUBBEN


Ljudverket Bastuklubben är ett drama i två akter baserat på manuset och musiken till föreställningen Bastuklubben. Genom ljudverket ges möjlighet att själva kliva in i bastun för att tjuvlyssna på Riita, Sanna och Gunnel och de samtal och beteenden som olika kvinnors kroppar och erfarenheter berättar.

Tider för bastusittningar hittar du på plats i Klöse och du anmäler dig på plats. Begränsat antal platser. Ta med egen handduk. 

Till sent. Se schema på plats


http://vasterbotten.konstframjandet.se/aktuellt/festialv-konstfestival-i-vasterbotten/

SNIPER STUDIOS


Tatueringsstudio under kvällen


Lördag 13/8

14:00 OKNYTTSFÖRVALTNINGEN


Har ni varit med om oförklarliga saker i era lokaler? Har vantar och sockar försvunnit spårlöst, hörs det snarkningar från ventilationen eller har ni hittat underliga spår i sandlådan? Allt detta är tecken på att ni kan ha ett oknyttsproblem. Barnteater med Skuggteatern. Ett scenkonstkollektiv som grundades 2001 i Umeå. Skuggteatern gör scenkonst för barn, unga och vuxna.

16:00 SAMTAL OCH KONSTVANDRING


Fyra konstnärer arbetar med temat Älven. KF Husets residenskonstnärer Anastasia Savinova och Ida Boman presenterar sina verk.


Förutom residenskonstnärerna deltar Konstnärerna Anna Zingmark och Alejandro Montero Bravo. KF Huset berättar också om samarbetet med Konstfack som byggt festivalens miljöer. Tillsammans går vi på en vandring där vi tar del av konstverken


17:00 RIVER WALK


Festivalens deltagare bjuds på lördagen in att slå följe på en älvpromenad tillsammans med konstnärerna Anastasia Savinova, Ida Boman och Anna Zingmark - i älven.


Hur går det till?


Vi samlas vid älvens strandkant och de som vill stiger sedan ut i vattnet tillsammans på promenad. Det går bra att både ansluta och lämna under promenadens gång. Vi (Anastasia, Ida och Anna) kommer att vara påklädda, och beroende på älvens vattennivå blir kläder mer- eller mindre våta. Det kan vara bra att ha med ombyte.

Välkomna!20:00 DET JORDISKA


Livemusik med det prisade Umeåbandet.

Funktionell trio. Som ett radonskadat Creedence med trummaskin från en källare på Västerhiske.

22:00 DJ ODOPT


Techno i skogsdungen till sent.

SNIPER STUDIOS


Tatueringsstudio under dagen

Kafé, Bar & Camping!

ODOPT MIX